Přijímačky do Brna – last minute tipy

MU

Sepsali jsem pro vás pár tipů k přjímačkám na Masarykovu Univerzitu, které vám můžou pomoci i na poslední chvíli:

Ujesněte si vaši taktiku ještě před testy. Budete výsledky psát průběžně do záznamového archu nebo si necháte na konci deset minut a přepíšete je najednou? Budete přeskakovat těžší otázky a pak se k ním podle času vrátíte nebo půjdete důsledně otázku po otázce? Když víte, jak budete postupovat, přinese vám to více vnitřního klidu.

Pozor na otázky se záporem. Velmi často lidé chybují v otázka, které jsou položeny negativně. Tedy např. nalezněte nesprávný výrok a podobně. K tomu jedno doporučení – zadání testů vám zůstává a nikdo vám nebrání si do něj cokoli vepisovat a poznačovat. Proč si tedy nezvýraznit ať už podtrhnutím nebo zvýrazňovačem zápor v otázce. Abyste si na něj dávali dvakrát větší pozor! Dále si třeba můžete u otázek, u kterých si nejste jisti odpovědí průběžně škrtat možnosti, které víte, že jsou určitě špatně, aby vás nezdržovaly, až se k otázce vrátíte.

Bodová hranice nutná k přijetí se již několik let pohybuje okolo 75 bodů. Když to srovnáte s maximálním počtem bodů, který můžete získat (120), tak se nejedná ani o dvě třetiny bodů. Takže můžete mít každou třetí otázku špatně a pořád mít slušnou šanci na přijetí.  Takže až narazíte na otázku, kterou nebudete vědět, nenechte se tím rozhodit :)

Nebojte se označovat možnost za E (žádná z nabízených možností není správná). V této souvislosti jedno zajímavé pozorování z posledních let. Uvádíme četnost správné odpovědi za e v jednotlivých předmětech. Biologie – 2014: 2, 2015: 2, 2016: 0, fyzika- 2014: 5, 2015: 3, 2016: 4 a chemie – 2014: 9, 2015: 8, 2016: 8. Vyhodnocení necháme na Vás :)

V Brně máte povolenou kalkulačku. Seznamte se s ní před testy. Není nic horšího než strávit během testu deset minut zkoumáním, jak se přenastavují stupně na radiány nebo jak výsledek ve tvaru zlomku převést na desetinné číslo.

Nenechte se znervóznit lidmi, kteří jsou rychle hotovi s testem. Otázek je hodně a test je nastaven tak, že je na něj relativně málo času, takže ten, kdo je opravdu naučený ho využije většinu. Naopak ti, kteří neví, tak odpovědi natipují a pak koukají kolem sebe. A takovými se přece nenecháte rozhodit!

Když si u nějaké otázky nejste jistí, dejte na první dojem. Není nic horšího, než když měníte pětkrát odopověď u otázky a už si nejste jistí vůbec ničím a zpochybňujete vše.

Nezapomeňte, že se body za špatnou odpověď neodečítají a tak vyplňte úplně vše.

A hlavně si před testy uvědomte, že nejde o život :)

Pokud se budete chtít podívat, jak vypadaly přijímačkové testy v minulých letech, tak tady najdete 3 testy na LF MU z minulých let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>